Toegangscontrole

Brüll Poort- en toegangstechniek
Kentekenherkenning als toegangscontrole

Wat is kentekenherkenning?

Kentekenherkenning is een technologie waarbij met behulp van camera’s kentekens van voertuigen worden herkend en geïnterpreteerd. Een handige technologie dus om verkeersovertreders te detecteren en te identificeren, maar het biedt ook een keur aan mogelijkheden met betrekking tot parkeerbeheer.

Kentekenherkenning als toegangscontrole
Niets is fijner dan je auto zonder veel gedoe te kunnen parkeren. Met behulp van kentekenherkenning als toegangscontrole is snel en veilig parkeren gemakkelijker dan ooit, of het nu gaat om de parkeergarage bij een appartementencomplex, een bedrijfsverzamelgebouw of op een recreatielocatie.

Voordelen van toegangscontrole middels kentekenherkenning

Het gebruik van kentekenherkenning als toegangscontrole kent een groot aantal voordelen. We lichten er enkele toe:

 1. Kostenbesparing

Voor de exploitant van het parkeerterrein of de parkeergarage kan kentekenherkenning een aanzienlijke kostenbesparing opleveren door bijvoorbeeld lagere personeelskosten voor toegangsbewaking en/of parkeerbeheer.

 1. Snel en efficiënt

Door gebruik te maken van kentekenherkenning verloopt de toegang snel, waardoor wachttijden verminderen en opstoppingen worden voorkomen.

 1. Veilig

Omdat het systeem alleen geregistreerde voertuigen toelaat, is het voor onbevoegden niet mogelijk om zich toegang te verschaffen.

Mogelijkheden voor de particuliere gebruiker

Naast bovengenoemde voordelen kent een parkeersysteem waarbij gebruik wordt gemaakt van kentekenherkenning vele handige mogelijkheden voor de gebruikers. Om te beginnen heb je als gebruiker geen gedoe met toegangspasjes of sleutels. Dat betekent dat je én geen ingewikkelde en tijdrovende capriolen vanuit je auto hoeft uit te halen om een sleutel of toegangspas in te voeren, én je kunt je toegangsbewijs niet vergeten, want je hebt je kenteken altijd bij je.
Verder kunnen bewoners die over een parkeerplaats beschikken zelf hun kentekens invoeren en beheren zonder tussenkomst van een beheerder. Dat betekent voor beiden een besparing van tijd en geld.
Bijzonder gebruikersvriendelijk is een systeem waarbij niet alleen bij het inrijden maar ook bij uitrijden het kenteken gelezen wordt. Dankzij dit systeem is altijd duidelijk welk voertuig een parkeerplek benut. Bovendien stelt het bewoners in staat om ten behoeve van gasten snel en eenvoudig parkeergelegenheid te regelen doordat het mogelijk is om meerdere kentekens te registreren, ook als je over slechts één parkeerplaats beschikt. Het systeem stelt vast of de gereserveerde parkeerplek wel of niet al bezet is door één van de geregistreerde kentekens. Is dat niet het geval, dan kan elk voertuig met een door de eigenaar van die parkeerplek geregistreerd kenteken gebruik maken van de parkeerplaats in kwestie.

Kentekenherkenning bij bedrijfsverzamelgebouwen

Hetzelfde geldt voor bedrijven die gevestigd zijn in bedrijfsverzamelgebouwen; dankzij efficiënt parkeerbeheer kan optimaal gebruik worden gemaakt van een gelimiteerd aantal parkeerplekken.
Bovendien stelt het bedrijven in staat middels inzage in een activiteitenoverzicht te beschikken over essentiële gegevens met betrekking tot bijvoorbeeld in- en uitrijden van medewerkers.

Meer weten?

Het moge duidelijk zijn dat de toepassingsmogelijkheden van kentekenherkenning ongekend zijn. Brüll Poort- en toegangstechniek is specialist op het gebied van alles wat met toegangs- en beveiligingstechniek te maken heeft. Onze specialisten gaan graag met u in gesprek om samen te bekijken hoe wij u met onze specialistische kennis en geavanceerde producten een passende oplossing kunnen bieden voor uw specifieke wensen.

Informatie aanvraagformulier

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
E-mail*
Adres
Sleep bestanden hierheen of
Toegestane bestandstypen: jpg, gif, png, pdf, Max. bestandsgrootte: 300 MB, Max. aantal bestanden: 2.
  Indien u een foto of tekening heeft om de situatie te verduidelijken, kunt u deze hier toevoegen.
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  Winkelwagen
  Scroll naar boven