Kenteken herkenning

Brüll Poort- en toegangstechniek Meerssen

Parkeerfrustraties
We hebben er allemaal wel eens last van gehad: parkeerfrustraties. Je komt aanrijden bij een parkeerterrein of - garage en de afstand tussen je auto en de kaartjesautomaat is nét te groot om op een comfortabele en veilige manier op de knop te drukken voor een ticket. Of bij het weggaan laat je je ticket of bankpas vallen, precies tussen je auto en de betaalpaal in en je staat er te dichtbij om de autodeur te kunnen openen. Of de kaartlezer herkent je ticket niet.  En terwijl je zit te stuntelen groeit achter je de rij auto’s en raken de inzittenden meer en meer geïrriteerd vanwege het oponthoud. Je zou willen wegzinken in een gat in de grond, maar je kunt letterlijk geen kant op met voor je een slagboom die niet opengaat en achter je een file van ongeduldige automobilisten.
Maar er is goed nieuws: op een heleboel parkeerlocaties behoort dit soort frustraties inmiddels tot het verleden, nu toegang door middel van kentekenherkenning meer en meer gemeengoed wordt.

Wat is kentekenherkenning?
Het woord zegt het al: bij aankomst bij de garage of parkeerterrein herkent een camera jouw kenteken en opent automatisch de slagboom. Was deze toegangstechniek jaren geleden nog voorbehouden aan abonnementhouders, inmiddels is het bij steeds meer parkeergarages mogelijk om middels kentekenherkenning te openen.

Hoe werkt kentekenherkenning?
Ben je in het bezit van een parkeerabonnement bij een garage die werkt met kentekenherkenning? Dan hoef je slechts eenmalig je kenteken te laten registreren en je kunt naar hartenlust in- en uitrijden. Een camera herkent je kenteken en de automatische slagbomen zullen zich voor je openen.

Tegenwoordig is het echter ook mogelijk om bij eenmalige parkeeracties gebruik te maken van kentekenherkenning. De identificatiesoftware koppelt bij je aankomst je kenteken aan het parkeerkaartje met barcode. Wanneer je vervolgens vertrekt en bij de parkeerautomaat afrekent, weet de identificatiesoftware dat het parkeergeld is voldaan en de slagboom gaat open op basis van kentekenherkenning zodat jij zonder gedoe kunt uitrijden.
Steeds meer parkeergarages werken inmiddels met een app, wat parkeren met gebruikmaking van kentekenherkenning nóg eenvoudiger maakt. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is bij het begin van je parkeeractie de app te activeren, waarna je zonder verder nog iets te hoeven doen zorgeloos kunt parkeren én betalen. Het ultieme parkeergemak!

Voordelen van parkeren middels kentekenherkenning
Allereerst natuurlijk het parkeergemak voor de gebruiker, maar dat is bij lange na niet het enige. Ook het milieu vaart wel bij parkeren middels kentekenherkenning nu de automatische slagbomen zich zo snel openen dat auto’s niet meer hoeven te stoppen en opnieuw optrekken bij de slagboom. Dat brengt meteen een volgend voordeel met zich mee: de doorstroom van het parkeerverkeer verloopt aanzienlijk sneller omdat de slagbomen automatisch opengaan en weer sluiten zodra het kenteken van de auto door de software wordt herkend.

Verder wordt het beheer van parkeerabonnementen met behulp van kentekenherkenningssystemen veel eenvoudiger. Dat alles maakt investeren in het realiseren van toegangstechniek die gebruik maakt van kentekenherkenning niet alleen aantrekkelijk, maar inmiddels haast noodzakelijk.

Wat kan ik nog meer met kentekenherkenning?
Naast parkeergemak biedt kentekenherkenning nog meer voordelen. Zo kunnen bedrijven door middel van kentekenherkenning hun medewerkers toegang verlenen tot het bedrijfsparkeerterrein en tegelijkertijd onbekenden weren. Hetzelfde geldt voor hotels: middels kentekenherkenning kunnen ze voor hotelgasten een vrije toegang realiseren zonder gedoe met codes of parkeerkaarten.
Een groot voordeel van het kentekenherkenningssysteem van BPT-Parking is bovendien dat het volledig compatibel is met bestaande toegangssystemen en dus in combinatie met alle nieuwe of bestaande slagboominstallaties, poorten, overheaddeuren of inzinkbare zuilen kan worden toegepast.

Meer weten?
Wil jij meer weten over kentekenherkenningssystemen of wil je de benodigde apparatuur bestellen? Neem dan contact met ons op! Ons servicenummer +31(0)43-3655922 is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur.
Ook zijn we te bereiken via info@brullgroup.nl

Informatie aanvraagformulier

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
E-mail*
Adres
Sleep bestanden hierheen of
Toegestane bestandstypen: jpg, gif, png, pdf, Max. bestandsgrootte: 300 MB, Max. aantal bestanden: 2.
    Indien u een foto of tekening heeft om de situatie te verduidelijken, kunt u deze hier toevoegen.
    Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
    Winkelwagen
    Scroll naar boven